My Blog Story

Hai Si Peneropong Sekalian, Thanks kerana sudi meneropong blog Diedie Yana....

Sunday, February 27, 2011

HERO

Seseorang bertanya kepada saya.....

"Macam mana saya nak jadi hero di mata awak?"

Dan saya menjawab.......

"Awak sentiasa hero dihati dan juga di mata saya"

Itu Cinta

Tuesday, February 22, 2011

Tak Nak Update Blog Dah!

Huh! taknak update blog dah....ai majuk lepas nie taknak dah masuk blog...padan muka blog tak nak dah kawan dengan kamu...... kamu suka saya rapat dengan kamu...tak nak dah rapat dengan kamu....di sebabkan kamu saya jadi malas baca buku sebab asyik berkepit dengan kamu je 


hahaha anda percaya tak? sorry la blog lepas nie ai busy sangat....banyak komitmen antaranya:


 
Exam dah dekat....dalam kepala otak ni nothing....zero.....biasa la time lecturer ajar bukan 100% dengar. Minit ke 15 dah mula rasa kejang-kejang kaki mengeletar sakan tak larat dah, duk tunggu je bila masa lecturer ni nak habis.  Jadi kena study sendiri nak faham balik.

Kemudian ai busy nak membuat persiapan my day...hohohoho pening duk pikio

banyak komitmen lain lagi antaranya tidur.....maklum la ai ni kuat tido.  komitmen main game, ai ni fanatik pada game tau

dan sebab yang terakhir hehehehe tak tau nak update apa di blog nie....tunggu ada cerita baru update hehehe wekkkkkk

Sunday, February 20, 2011

You Follow I follow

Dah tengok tajuk atas tue? jadi entry kali ini berkaitan dengan followers..... Ok nak tanya kenapa kita follow blog orang itu? antara sebab-sebab dan spesis follow blog kita:

Dia follow kita pon follow dia balik. (ni yang banyak terjadi)

Sebab ada info dari blog dia.

Yang ke tiga ada blog tutorial di blog dia.

Kita folo nak amik hati tuan blog.  kebetulan tuan blog kawan plak aduiiiiii nak tak nak kita follow juga.

Yang kelima kita folo dia sebab blog dia memang menarik di baca dan hati ini memang suka masuk blog dia sebab nak tengok cerita-cerita terkini yang di update.

Dan seterusnya sebab dia "HOT PERSON" dan di kenali.  (ini lagi banyakkkkkkk)

Kamu rasa ada sebab lain lagi tak? kalau ada sila nyatakan.

Nasihat:  Kita sebagai owner blog jangan ada sikap mengharap..... orang suka, orang follow! tapi kalau orang tak suka. kita suruh follow pun dia tak mau aseyyy wat malu jer kan.  (adoiii terasanyaaa kita huhuhuhuhu)



Saturday, February 19, 2011

Kenapa Kenapa Kenapa?

Kenapa bila kita ke kedai yang grand skit, kita pakai selekeh orang tak nak layan kita? "Ingat orang tak mampu ke?"

Kenapa bila kita pi tengok emas kat kedai emas kaki lima ni orang tak nak layan kita? Kenapa kenapa? "ingat orang tak dak duit ka ar?" I puji poh kong good service

Kenapa kita masuk kedai dengan pasangan kita orang suka usha kita? Kenapa kenapa? "Awat hampa tak dak pakwe? tak dak laki? tak dak pasangan? korek biji mata baru tau"

Kenapa bila kita berbudi bahasa dengan orang tapi orang tak nak berbudi bahasa dengan kita? kenapa kenapa? "dush dush tumbuk dia geram".

Kenapa orang suka jaga tepi kain orang? kenapa kenapa? "panggg rasa cam nak tampar je kepala dia. Awat hampa tak dak kain nak jaga?"





Sakit Perut

Hahahaha entry kali ni tak boleh blah.... Ok lah Dd nak buat entry yang short hari ni sebab kejap lagi Dd nak keluar dengan Cik Bulan sahabat Dd untuk membuat "persediaan" dalam hidup.  Ok lah semalam, aseyy kisah dah basi lah semalam punya cerita ni... ok, ok semalam Dd pegi sebuah warung ni kat tepi jalan nak order makanan. Time ni dah malam, tiba-tiba sakit perut datang menyerang....adoiii sakit sangat nie...... hati sudah mula resah, air cond kereta yang sejak dari tadi dibuka dek kepanasan terus di tutup, begitu juga lagu kesukaan terasa bingit di telinga, singnal kereta yang berbunyi tit tok tit tok lagi la buat hati resah gelisah, dalam kepala sekarang nak cari toilet je, macam mana ni dah order satg pakcik tue kata kita lari plak, adoiiii seksa punya tahan perut.  Ok dah siap makanan yang di order tu, Dd pun terus pecut kereta tapi nasib baik rumah tak berapa jauh. Sampai je rumah apa lagi cari toilet.

Ok lah 5 situasi yang tidak di sukai ketika sakit perut menyerang.

1) ketika naik kereta dan berhenti di trafic light yang bernombor tu. dan nombor lampu trafic light tu 100saat, terasa nombor tu berlalu begitu lama sekali.

2) ketika dalam bus, tak kisah lah bus express atau bus awam ke.

3) situasi di atas la di mana kawasan itu memang tiada kemudahan toilet.

4) dan ni lagi sakit hati, kalau di kawasan awam, ada toilet tetapi air takdak.... OMG! boleh mati tau sakit perut.

5) time sakit perut orang duk kalut suruh kita keluar toilet...tak faham2 ke ar? (hahahaha tertinggal satu da td)

ok lah bye.... hehehehe


Friday, February 18, 2011

Pengorbanan ibu

Entry kali ni Dd nak cerita pasal erti pengorbanan seorang ibu, adakah kerana hari ini hari ibu? nope! saja nak beri iktibar kepada anda ibu-ibu yang berada di luar sana sanggup tak lakukan seperti seorang ibu ini? fikirkan, anda sanggup tak?  Ok lah ni kisah benar yang berlaku di China.  Dd pun tak tahu cerita ni tetapi masa Dd masuk kelas minor ketidaksamaan sosial, my lecturer ada show satu slide ni, tiba-tiba rasa sangat tersentuh dengan pengorbanan seorang ibu ni.

cuba anda tengok ni.....hayatilah ia..... a true story....

A true story of selfless sacrifice of a mother to save the lives of helpless children during the recent earthquake in China on May 12, 2008.
  
When rescuers found her, she already dead, crushed by the collapsed house. Through gaps in rubbers they could see her posture.

Kneeling on both knees, her entire upper body bent forward, held up by her two hands pressed against the ground, as if performing the ceremonial bow in an ancient ritual. Except, her body had been compressed out of shape and looked somewhat eerie.

A rescuer extended his hand through a gap and confirmed her death. He called out to her, and tapped on the bricks with his shaft, but received no response.

As the team walked towards the next building, the squad leader suddenly turn back, yelling as he ran “come quick!”

He came to her remains, labored to maneuver his hand under her body, searching. He called out following some rummaging. “There’s someone, a child, still alive.

With some effort, rescuers carefully removed the debris burying her, found her child lying beneath her, bundled in a little red blanket decorated with yellow flower prints. He was about 3-4 months old

Shielded by his mother’s body, he was totally unharmed, sleeping peacefully as he was brought out. His soundly asleep face warmed the hearts of all rescuers on the scene.

As the rescue team’s doctor unbundled the blanket to examine the baby, he discovered a mobile phone tucked into the blanket. He subconsciously look at the display, found there was a SMS message.

“My dear baby, if you were stay alive, you must remember that I love you"




Tuesday, February 15, 2011

Ayat-Ayat Cinta Buat Pencintaku


Rossa Feat Diedie Yana
Desir pasir dipadang tandus
segersang pemikiran hati
Terkisahku diantara cinta yang rumit
Wahai Pencintaku, ku tahu kisah cinta kita yang dijalinkan bukan semudah yang di sangka, kadang-kadang ombak memukul badai, kadang-kadang ia sekencang taufan, dan buat kita terumbang-ambing di lembah kehidupan yang penuh dugaan
Bila keyakinan ku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Wahai Pencintaku, sejak awal lagi ku tahu aku bakal jadi milik mu, ku perjuangkan kasih ku demi kasih mu.  Namun ku minta jangan kau persiakan cinta ku yang agung pada mu, kerana cintaku sesuci air embun di kala pagi hari.  Sesuci ketika ibuku lahirkan ku, Sesuci ibuku yang menyusukan ku, Sesuci ibuku yang menjaga ku, Sesuci ibuku yang menyayangiku.  Mampukah dikau menyayangiku seperti ibuku?
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkinku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu
Wahai Pencintaku, ku tahu tidak semuanya sempurna di dunia ini melainkan Allah, cuma ku minta hargailah aku sekiranya aku tidak sempurna seperti yang dikau inginkan,  seperti mana janji ku dan janji mu untuk saling mencintai, seperti mana dikau berjanji dengan ibuku menerima dan menjaga ku kelak

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakanku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggal kan cinta
Ketika ku bersujud
Kini saat bahagia dalam hidupku bakal menjelang jua, namun ku harap bawalah daku dengan bahagianya dalam hidupmu, berjanjilah dikau mengasihaniku sebanyak mana keluargaku menyayangiku, menjaga ku, mendidik ku menjadi wanita yang solehah.  Namun sebelum itu inginku ingatkan kehidupan ini tidak seindah biasa, andai kata ku pergi dulu redha kan pemergianku, agar ku tenang di Sana

From my heart dedicated to my lover by diedie yana

Sunday, February 13, 2011

Home Alone 1 2 3 4

Tentu ramai dari anda, anda dan anda yang suka tengok cerita home alone kan? begitu juga dengan Dd... Cerita ni dari Dd kecil sampai la ke besar macam sekarang ni tak jemu-jemu tengok.  Tapi penah tak anda terfikir nak siasat sikit sama ada aktor home alone yang kita suka tengok tu masih gigih berlakon atau zaman kegemilangan mereka sudah lebur dek faktor usia. Dulu masa kecil mereka memang cute comel kan... Tapi bila dah besar adakah mereka comel seperti kecil dahulu? ok lah dah besar tak boleh kata comel, handsome? may be sesuai.  Tapi adakah mereka handsome? anda tengok sendiri.

Home Alone 1 and 2


Born: Macaulay Carson Culkin

August 26, 1980 (1980-08-26) (age 31)

New York City, New York, U.S.

Occupation Actor

Years active 1985–1994, 2003–present

Spouse Rachel Miner (1998–2002)

Partner Mila Kunis (2002–2010)


1990 >>> Home Alone Kevin<<<  McCallister American >>>

> Comedy Award for Funniest Actor in a Motion Picture

> Chicago Film Critics Association Award for Emerging Actor

> Young Artist Award for Best Young Actor Starring in a Motion Picture

> Nominated — Golden Globe Award for Best Actor – Motion Picture Musical or Comedy

more info anda-anda boleh tengok di link ni http://en.wikipedia.org/wiki/Macaulay_Culkin


Home Alone 3
Antara semua home alone Dd suka home alone 3, he's cute and i liked his voice

Alex D. Linz

Born Alexander David Linz

January 3, 1989 (1989-01-03) (age 22)

Santa Barbara, California, U.S.

Other names Alex Linz

Occupation Actor

Years active 1995–2007

Linz made his acting debut in 1995 on an episode of the television series Cybill. He subsequently appeared in several television productions, played Phillip Chancellor IV on the soap opera The Young and the Restless in 1995 for a short period of time, and was cast as the son of Michelle Pfeiffer's character in the 1996 film, One Fine Day. In 1997, Linz replaced Macaulay Culkin as the lead actor in Home Alone 3, and voiced a young Tarzan in the 1999 animated film version.

Linz had several starring roles in 2000s films aimed at younger audiences, including the 2001 comedy Max Keeble's Big Move, in which he played the title role, 2002's Race to Space, which received a minor theatrical release, and 2003's Hanukkah-themed made-for-television Disney Channel film Full-Court Miracle, in which he played the lead player in a Jewish school's basketball team. He was also, briefly, the voice of Arnold in the extremely popular Nickelodeon cartoon Hey Arnold! for the last two episodes, entitled "April Fools' Day" and "The Journal".
Linz appeared in the comedy The Amateurs, starring Jeff Bridges. The film was made in 2005. His most recent credit is in the 2007 drama Choose Connor, starring Steven Weber.
He is often confused with former child actor Justin Cooper.

Home Alone 4

Hehehe Dd tak tengok lagi so tak nak kata apa....shuhhhtttttt

Saturday, February 12, 2011

New Chat Box

Hai....entry ini pon entry yg pendek jugak...kita tukar semua nya kasi baru..... step by step....by da way i change my Cbox to Shoutmix hehehehe sorry to Cbox and thanks for your service.... Will Miss you yeah..... see you again....daaaaa :)


Tukar Header

Salam semua, entry kali ini sangat pendek ya kawan-kawan sebab Mekcuk tidak mahu biarkan blog ini jadi kelapuk di sebabkan entry nya tidak di update di sebabkan tuan nya terasa malas hendak up date selalu dan banyak komitmen.

Kenapa ditukar? Sebab-sebab header ini di tukar kerana gambar Mekcuk besar sangat dekat atas tu hox hox hox clear mari.....ok lah say bubye papai arioss pada header yang lama....will miss you...muah muah muah hahaha. THE END

Monday, February 7, 2011

Rama-Rama

Hihihi Kawan-kawan suka budak-budak tak? orang kata budak-budak ibarat kain putih dan kita yang mencorakkannya.  Budak-budak dunia mereka sungguh indah dan ceria dan kita yang membentuknya terus kekal menjadi indah dan ceria.  Kanak-kanak cakapnya setiasa betul dan tidak pandai menipu dan kita jangan sesekali ajar mereka menipu. Hihihi budak bawah ni comel nyanyi lagu rama-rama.
video
 Stop music h untuk mendengar ^______^
v
v
v

"Rama-Rama"
Dari Ulat Jadi Kepompong,
Tidur Nyenyak Dalam Kelongsong,
Cukup Masa Kelongsong Pecah,
Pom! Pom! Jadilah Rama-Rama Yang Indah,
Rama-Rama Terbang Merata,
Hisap Madu Di Pohon Bunga
Sungguh Cantik Aneka Warna,
Tapi Sayang Hidup Tak Lama,
Begitulah Hidup Manusia,
Pada Allah Kita Berdoa,
Agar Jadi Insan Mulia,
Tapi Sayang Hidup Tak Lama.

Saturday, February 5, 2011

Make Up Pallete Demo

Hehehe tangan Dd terasa gatal2 dan tak sabar nak guna make up pallete yang baru di beli ni...Jadi Dd telah amik rakan niaga Dd buat Demo untuk make up pallete yang Dd jual tue.... Dan hasil nya seperti di bawah.... Bagi Dd colour dia sangat sangat cantik... rasa nak conteng muka sendiri jugak lah nanti... Owh by da way sila komen jangan tak komen.... Hehehehe Oh sapa-sapa yang nak Make up dan beli make up pallete nie sila bagitau pada Dd.... Jom Jom Dd nak kuar jejalan jap hehehehe..... (saya budak baru belajar)


Friday, February 4, 2011

The Legend "Itulah Sayang"

For someone that i love.... Im really like this song.... try to feel what i means....

ITU LAH SAYANG
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Stop music player di bawah untuk mendengar lagu ini
v
v
v

LAWAK SAMPINGAN

Hahahaha masa diedie search picture pasal anakku sazali ni di pakcik google sesuatu telah menarik perhatian tentang dialog yang dibuat di bawah ini... huahuahuahua

Thursday, February 3, 2011

Mari Mari Sales Sales

Hai aseyy camne nak cakap nie eh....malu lah....sebenarnya kan Mekcuk atau di kenali oleh kawan-kawan sebagai Diedie Yana, hihihi nak cerita nie.... Dalam dua tiga hari ni kan dd telah menjelajah malaysia... jelajah punya jelajah DD pon terjumpa la satu ilham nie.... Ilham dier dd cuba nak meniaga lah..hehehe aseyyy malu.... Dengan berbekal modal yang tidak lah riban riban ringgit Dd cuba gak 1st try nak ceburi diri dalam dunia business nie.... So kawan-kawan boleh tengok kat sidebar Dd ada "Diedie Pages" haa klik situ ada la item yang Dd jual... Nie 1st attempt dd... hokhokhok demam lum lega nie....sebab duk shopping sakan.

Barang-barang yang dijual adalah:
1) Baju
2) Eyelash
3) Make Up Pallete
4) Cute Pin

Owh by da way business nie juga adalah hasil gandingan kawan Dd yang bernama hidayah berusia 20 tahun sedang menunggu STPM.  Kita orang share modal yang hanya sikit je.....berapa modal? aseyyy malu lah tak yah cakap lah yang pastinya tak cecah riban ringgit pon hihihi...ok mari mari tengok-tengok jual...jual...murah murah..... Oihh dah macam pasar plak.

Kredit to Pemandu Pelancong: Nescafe O Ais